Nieuwbouwwijk de Weijde ligt op een van de mooiste plekjes van Scherpenzeel, namelijk aan de beschermde Lambalgerkeerkade en met uitzicht op de weilanden. De Weijde bestaat uit 10 tweekappers en 13 eengezinswoningen, verdeeld over 6 hoekwoningen en 7 tussenwoningen.

Kenmerkende elementen

De Weijde is een ontwikkeling van Aalberts Ontwikkeling. De woningen zijn bedacht en gerealiseerd aan de hand van het Aalberts Doordacht Wonen-concept. Architect Jan Bloemendal heeft in de ontwerpen elementen terug laten komen van de kenmerkende bebouwing van de dorpskern in Scherpenzeel, zoals mooie baksteen-details en ramen met roedeverdelingen.

Kindvriendelijk

Alle woningen in de Weijde hebben toegang tot een speelweide die ligt in het hart van het gebied. Auto’s zijn zo veel mogelijk aan het straatbeeld onttrokken. Dit zorgt voor een zeer kindvriendelijke wijk.

Vastgoedontwikkelaar Henri Pleizier over het project: “De Weijde is een geweldige locatie om te wonen, direct aan het groen, uitzicht op de Lambalgerkeerkade en spelen direct rondom de woning. Bij de ontwikkeling hebben we hier rekening mee gehouden, met een ruim opgezet plan als resultaat.”

Proces

Door inzet van Aalberts Doordacht Wonen en de nauwe samenwerking met alle partners, kon de Weijde in korte tijd ontwikkeld en gerealiseerd worden. Zonder in te leveren op de kwaliteit van de materialisatie. Het proces van selectie door de gemeente, verkoop van de woningen tot de oplevering aan de bewoners heeft slechts dertien maanden in beslag genomen.

Share this

Contact