In Hoofddorp is op het terrein van een voormalig, gedateerd verzorgingstehuis een nieuw woon-zorgcomplex gerealiseerd. Het nieuwe wooncentrum Eijkenhove bestaat uit twee gebouwen met in totaal 86 driekamerwoningen.

Best practises

Het project is in cocreatie met Woonzorg Nederland en Mecanoo tot stand gekomen op basis van best practises van woon-zorgcomplexen van Woonzorg Nederland in Amsterdam en Deventer. Door uitgebreide evaluaties over bouwkwaliteit, ontwerp en vooral de woonbeleving, zijn de best practises geformuleerd. Deze zijn vertaald naar een voorlopig ontwerp waarmee het design en buildproces verder vorm is gegeven.

Bewuste Bouwers

Eijkenhove ligt centraal maar in een rustige, groene omgeving. Het project is daarom aangemeld bij stichting Bewuste Bouwers, hun richtlijnen en adviezen helpen ons om de bouw goed af te stemmen op de omgeving.

Woonplezier

De bewoners van Eijkenhove zijn erg blij met hun woning. Mies Smit, woonbegeleidster bij Woonzorg Nederland tijdens de bouw, vertelt daarover: ‘De woningen zijn praktisch ingedeeld en daardoor prettig in te richten. Omdat veel bewoners graag overdag ook van de buitenlucht willen genieten, is er een parkachtige en beschutte tuin gecreëerd door de gebouwen haaks op elkaar te zetten. Hierdoor krijg je op het terrein een prettig dorpsgevoel.’

Share this

Contact