Kantoor Mendix

Voor softwareontwikkelaar Mendix breidden wij het kantoor in gebouw De Rotterdam uit met een nieuwe verdieping. Daarnaast is deze verdieping met een trap gekoppeld aan de al in gebruik zijnde onderliggende etage.

Op de zesde verdieping van De Rotterdam transformeerden wij het bestaande casco om naar een luxe kantoorverdieping voor Mendix. Onze werkzaamheden bestonden uit het plaatsen van metalstudwanden, verschillende soorten plafonds, een computervloer, akoestisch spuitwerk en het nodige tegel- en schilderwerk. De verdiepingshoogte van ca. 6 meter maakt de etage zeer ruimtelijk en industrieel.

Sparing voor de trap

Om de zesde verdieping met de al in gebruik zijnde vijfde verdieping te koppelen, is er een sparing van 4,8 x 4,8 meter in de betonvloer gerealiseerd. Een voor dit project speciaal ontworpen stalen trap is daarna De Rotterdam ingehesen en gemonteerd.

Het inhijsen van een trap bij De Rotterdam is voor ons geen onbekend werk. Eerder realiseerden wij hier al het hoofdkantoor van MediaMarkt en ook voor dit project zijn er toen trappen ingehesen.

Overlast minimaliseren

De Rotterdam biedt onderdak aan veel verschillende organisaties zoals retail, een hotel, appartementen en kantoren. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is er dan ook altijd rekening gehouden met de andere gebruikers van het gebouw. Zo hebben we de uitsparing voor de trap gerealiseerd in de periode tussen kerst en oud en nieuw. Doordat er toen weinig bezetting was in het gebouw, konden we de overlast minimaliseren. Het projectmanagement was in handen van CBRE.

Fotografie: Stijnstijl Fotografie

Share this

Contact