MediaMarkt Rotterdam

Het hoofdkantoor van de MediaMarkt | Saturn Holding Nederland heeft zich gevestigd op de 35ste tot en met 40ste verdieping van het gebouw ‘De Rotterdam’ in de gelijknamige havenstad. Het realiseren van dit hoofdkantoor aan de Wilhelminakade betekende voor ons verbouwen op 135 meter hoogte.

Het nieuwe werken

In dit imposante gebouw realiseerden wij een inbouwpakket dat het groeiende aantal medewerkers van de MediaMarkt een goede en moderne werkplek biedt. Het kantoor is ingericht volgens de principes van ‘het nieuwe werken’: open en flexibel.

Centrale trap

MediaMarkt Rotterdam kantoor binnen

Een belangrijk onderdeel van deze werkwijze is de centrale trap die de zes verdiepingen met een totaaloppervlakte van 7.000 vierkante meter met elkaar verbindt. Hiervoor zijn sparingen gemaakt waar de nieuwe trappen geplaatst zijn. De opgang staat symbool voor de verbinding tussen de verschillende afdelingen en stimuleert ontmoeting, verbinding en samenwerking tussen de werknemers.

Spannende operatie

Het realiseren van de nieuwe centrale trap betekende een inhuizing op 135 meter hoogte. De trapcomponenten zijn namelijk in zijn geheel aangevoerd via de gevel. Daarvoor heeft uitgebreide afstemming plaatsgevonden met de naastgelegen cruiseterminal en gedetailleerde uitvoerings- en veiligheidsplannen zijn voor het transport door onafhankelijke instanties gevalideerd. Bij het transport is gebruikgemaakt van een van de grootste mobiele kranen uit Europa. Onder grote mediabelangstelling heeft de operatie plaatsgevonden, waarbij rekening gehouden werd met windrichtingen en windsnelheden. En uiteraard hebben wij medewerkers geselecteerd zónder hoogtevrees.

Share this

Contact