Woonzorgcentrum ’t Kampje in Loenen aan de Vecht is na een grondige renovatie klaar voor de toekomst. Met deze verbouwing is door eigenaar Habion ingespeeld op het overheidsbeleid waarin wonen en zorg gescheiden wordt.

Het pand is van een traditioneel verzorgingshuis omgebouwd naar een woongebouw waar zelfstandig wonende ouderen, zorgbehoevenden en (relatief) jonge personen een woning kunnen huren. De bewoners kunnen allerlei vormen van zorg afnemen. Het ontwerp komt van Atelier PRO.

Zorgappartementen

‘t Kampje beschikt nu over vijfenvijftig zorgappartementen. De appartementen zijn voorzien van een eigen kookgelegenheid en sanitair. Daarnaast biedt het centrum woonruimte aan tweeëntwintig ouderen die behoefte hebben aan structuur binnen een afdeling psychogeriatrische zorg.

De hoofdentree is verplaatst en er is een nieuwe hal gerealiseerd. Mochten de bewoners elkaar willen ontmoeten, dan kan dat in de verschillende gemeenschappelijke keukens en ruimtes die in het pand gecreëerd zijn.

Ook is er een grote recreatiezaal en hebben de plaatselijke bibliotheek, een kapper en een fysiotherapeut een eigen ruimte gekregen waardoor het woongebouw nu onderdeel is van de Loenense samenleving. Eveneens is het gebouw aan de buitenkant opgeknapt.

Maatwerkoplossing

De renovatie is uitgevoerd aan de hand van de wensen van de opdrachtgever, bewoners van ’t Kampje en buurtbewoners. De primaire focus tijdens de werkzaamheden was het voorkomen van overlast voor de bewoners. Dit vroeg om een maatwerkoplossing. Het projectteam maakte daarbij gebruik van de ervaringen van eerdere renovaties van ziekenhuizen en andere zorginstellingen.

Foto’s: Atelier Pro

Share this

Contact