Vinkenburgstraat 17

Op zoek naar een short stay appartement in Utrecht? Wellicht biedt ons nieuwbouwproject aan de Vinkenburgstraat uitkomst. Dit pand bestaat uit drie appartementen met op de begane grond ruimte voor een horecagelegenheid.

Logistieke uitdaging

De locatie is het oude parkeerterrein van de voormalige Wolff bioscoop. De bioscoop aan de Oudegracht transformeerden wij eerder naar negen zeer luxe appartementen. De ligging van het nieuwbouwproject naast het Neude en de aanwezigheid van bestaande bebouwing en horeca, maakte de plek een logistieke uitdaging. Hierdoor was omgevingscommunicatie een zeer belangrijke factor en is er bijvoorbeeld gewerkt met trillingvrij heien in de vorm van schroefpalen.

Unieke uitstraling

Het ontwerp voor het nieuwbouwpand komt van ZZDP Architecten. Binnenhuisarchitect Cris van Amsterdam is verantwoordelijk voor het ontwerp en de inrichting van de drie appartementen. Deze hebben allemaal een unieke uitstraling en beschikken over een eigen terras en fietsenberging op de begane grond. De appartementen worden verhuurd door Utrecht City Apartments.

Archeologisch onderzoek

Tijdens het ontgraven van het bouwterrein zijn onze collega’s gestuit op funderingsresten waarvan gedeeltes dateren uit de vijftiende eeuw. Dit is officieel vastgesteld door de afdeling Archeologie van de gemeente Utrecht waarna er meer archeologisch onderzoek is uitgevoerd. Er zijn drie Gelderse duiten uit 1692 in de grond gevonden.

Share this

Contact