Achter het station van Haarlem staat Zocherzicht, een kantoorcomplex dat in de jaren ’90 is ontwikkeld als speerpuntproject voor DuurzaamBouwen en DynamischKantoor. In opdracht van de nieuwe eigenaar is dit pand getransformeerd naar een multi-tenant kantoorgebouw met een duidelijke verbinding naar het Kennemerplein.

Het complex vormt het noordelijk aanzicht van het station, een logistiek uitdagende locatie met corridors die toegang geven tot het busstation en een onophoudelijke stroom fietsers die gebruikmaken van de naastgelegen fietsenstalling.

Partner voor ingrijpende upgrade

De vastgoedexperts van CBRE Development Services hebben het toekomstperspectief uitgewerkt, als bouwer hebben wij in het ontwerp van Studio Kabbes gerealiseerd. De verschillende kantoorruimtes, vergaderzalen en het grand café van het vernieuwde Zocherzicht zijn in gebruik genomen door Frame Offices.

Spraakmakende toevoegingen

Vanuit de hoogwaardig afgewerkte vergaderruimten op de eerste verdieping hebben gebruikers een bijzonder zicht op de naastgelegen treinperrons. Op de begane grond bevindt zich Vooges Centraal, een restaurant voor ontbijt, lunch en diner. Met het grote terras op het plein is het snel uitgegroeid tot een nieuwe hotspot in Haarlem.

Architect Wouter Kabbes over de metamorfose: ‘Met instemming van oorspronkelijk architect Rudy Uytenhaak is een glazen uitbouw met een nieuwe entree aan het Kennemerplein gerealiseerd. De dubbele hoogte geeft de entreelobby een verrassende grandeur. Door het verplaatsen van een vluchttrap is bij binnenkomst een grote ruimte zichtbaar voor een heldere oriëntatie. Het lichthof waar de trap in hing is nu een blikvanger boven de centrale bar.’

Share this

Contact