Het voormalige fabrieksterrein van Knorr in Loosdrecht is herontwikkeld tot een woonwijk met eengezinswoningen en appartementencomplexen. De woningen zijn verdeeld over verschillende typen en de appartementen zijn bestemd voor zowel de sociale als de vrije sector huur.

41 eengezinswoningen en 53 appartementen

De 41 grondgebonden woningen zijn verdeeld over hoekwoningen, tussenwoningen, tweekappers en één vrijstaande woning. Voor de woningen is bij de ontwikkeling gebruikgemaakt van het Aalberts Doordacht Wonen-concept.

De twee appartementencomplexen maken project Erve Knorr compleet. Woningcorporatie De Alliantie is de eigenaar van het lage woonblok. De 20 appartementen zijn toegevoegd aan de sociale woningvoorraad in gemeente Wijdemeren.

Het tweede complex met 33 appartementen is in handen van Reshape Properties. Deze appartementen worden verhuurd in de vrije sector.

Bouwteam

Het project is in bouwteam tot stand gekomen met OPL Architecten en Jan Bloemendal Architecten. De bouw startte in 2017 en de eerste woningen werden opgeleverd in oktober 2018. De opleveringen van de appartementen volgden in 2019.

Duurzame bouwplaats

Samen met onze partners realiseerden wij niet alleen een duurzame toekomst voor de unieke locatie, we bouwden ook vanaf een duurzame bouwplaats. De Alliantie stelde hiervoor een Green Powerbox ter beschikking. De door de zonnecellen opgewekte energie is gebruikt tijdens de bouw.

Share this

Contact